قانون اهم تا ابعاد اتمی هم صادق است

تبلیغات

پشتيباني آنلاين

    پشتيباني آنلاين

درباره ما

    دنيای فيزيک
    به وبلاگ من خوش آمدید.من محمدرضا کلانتری هستم مسوول وبلاگ . اين وبلاگ شما را با دنياي فيزيك آشنا مي كند. منبع سایت اغلب سایت های هوپا,رشد,ایسنا و سایت انجمن فیزیکدانان ایران می باشد. این را به یاد داشته باشید که بدون فیزیک زندگی غیر ممکن خواهد بود.

امکانات جانبی

ورود کاربران

    نام کاربری
    رمز عبور

    » رمز عبور را فراموش کردم ؟

عضويت سريع

    نام کاربری
    رمز عبور
    تکرار رمز
    ایمیل
    کد تصویری

نظرسنجي

    به وبلاگ از 1 تا 10 جند میدی؟

آمار

    آمار مطالب آمار مطالب
    کل مطالب کل مطالب : 68
    کل نظرات کل نظرات : 12
    آمار کاربران آمار کاربران
    افراد آنلاین افراد آنلاین : 1
    تعداد اعضا تعداد اعضا : 1

    آمار بازدیدآمار بازدید
    بازدید امروز بازدید امروز : 52
    بازدید دیروز بازدید دیروز : 116
    ورودی امروز گوگل ورودی امروز گوگل : 5
    ورودی گوگل دیروز ورودی گوگل دیروز : 12
    آي پي امروز آي پي امروز : 17
    آي پي ديروز آي پي ديروز : 39
    بازدید هفته بازدید هفته : 169
    بازدید ماه بازدید ماه : 168
    بازدید سال بازدید سال : 2781
    بازدید کلی بازدید کلی : 10165

    اطلاعات شما اطلاعات شما
    آی پی آی پی : 18.190.156.212
    مرورگر مرورگر :
    سیستم عامل سیستم عامل :
    تاریخ امروز امروز :

چت باکس


    نام :
    وب :
    پیام :
    2+2=:
    (Refresh)

تبادل لینک

    تبادل لینک هوشمند
    برای تبادل لینک  ابتدا ما را با عنوان فيزيك و آدرس gravity.LoxBlog.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.






خبرنامه

    براي اطلاع از آپيدت شدن سایت در خبرنامه سایت عضو شويد تا جديدترين مطالب به ايميل شما ارسال شود



آخرین نطرات

    saha - يه سر بزن بي معرفت - 1392/8/14
    shiima - سلام عالیه وبت - 1392/5/24
    علی - خوب گفتی - 1392/4/28
    فاطمه - لینکت کردم
    پاسخ:mamnon - 1392/3/30
    محمد - سلام
    یه سایتی هست که مطمئنم به دردتون میخوره.
    تواین سایت میتونین باکلیک کردن روی تبلیغات توباکس پول دربیارین!
    وباگذاشتن روزانه ربع ساعت وقت برای کلیک وتبلیغات میتونی به درامدی ماهیانه ودائمی دست یابین.
    فقط کافیه به لینک سایتش بری وثبت نام کنین وبعدازثبت نام دربالای صفحه برروی انجمن کلیک کنین وآموزشها شونوبخونیدوافراد موفقی که اونجاپیام گذاشتن روببینید.
    کارشمافقط کلیک کردن نیست ومیتوانید بنرتبلیغاتی آن سایت رادروبلاگ خود بگذاریدوازاین راه هم کسب درامد کنیدوبعدازاین که مجموع درامدتون به حد نصاب رسید میتونین یا پولتون رودریافت کنین مستقیم یاپولتونو دوباره توسایتش سرمایه گذاری کنین وچندبرابرکنین!
    بسیاری ازافرادازهمین راه وبا پشتکارعالی توانسته اند به درامدی بالادست یابندوبعدازمدتی شغل اصلی خودراترک کرده اند وبه کاردرهمین زمینه تجارت الکترونیک پرداخته اند.

    حتماثبت نام کنید

    لینک ثبت نام:

    https:// shafanosh.loxblog.com
    - 1391/2/2
    رامان - ترجمه کلیه مقالات کتب و مطالب علمی و دانشگاهی و انجام تحقیقات دانشجوی در کمترین زمان انجام می شود
    englishamozesh.loxblog.com - 1391/2/2
    مارال - سلام.... - 1390/11/30
    وبلاگ ایستگاه برق - Salam

    Your veb it is very very fun

    - 1390/10/30
    رهگذر - با سلام. فکر می کنم سن جهان رو در پاراگراف دوم اشتباه نوشته باشید. سن جهان 14 یا 15 میلیارد سال است نه میلیون سال.

    با 14 میلیون سال حتی به دوره ژوراسیک هم نمی رسیم!!!
    پاسخ:ممنون که گفتید - 1390/8/8
    ابوالفضل - اخرین رای گزاری گوگل برای نام گزاری"خلیج فارس" لطفا رای دهید.

    http://www.persianorarabiangulf.com/index.php


    - 1389/10/17

قانون اهم تا ابعاد اتمی هم صادق است

 تکنیک جدیدی که بوسیله ی آن سیم های در ابعاد اتمی در داخل بلور سیلیکون تعبیه می شوند، آشکار ساخت که قانون اهم برای سیم هایی که سطح مقطعشان تنها چهار اتم در یک اتم است نیز صادق است. این نتیجه شگفت آور است زیرا عقل متعارف می گوید که آثار کوانتومی بایستی  باعث شود تا برای سیم هایی این چنین کوچک قانون اهم به شدت نقض شود. شاید متناقض جلوه کند که محققان امیدوارند یافته های این تحقیق به توسعه ی کامپیوترهای کوانتومی کمک کند.

همچنان که سازندگان تراشه ها تعداد مدارها را در ویفر سیلیکون افزایش می دهند، اندازه ی ترانزیستورها و دیگر قطعات به مقیاس اتمی نزدیک می شود. فراتر از چالش های صرفا تکنولوژیکی در ساخت اجزاء کوچکتر، بسیاری از فیزیکدانان نگران این موضوع هستند که به زودی ابهام ذاتی مکانیک کوانتومی، قوانین آشنا و کلاسیکی الکترونیک را منسوخ سازد.

برای تحقیق در مورد رسانایی در ابعاد اتمیMichelle Simmons ، Bent Weber و همکارانشان در دانشگاه New South Wales در استرالیا، روشی را ابداع کرده اند که با جاسازی اتمهای فسفر درون بلور سیلیکون، نواحی رسانا در ابعاد اتمی درون آن تعبیه می شود. اتم فسفر در لایه ی بیرونی اش یک الکترون بیشتر از سیلیکون دارد و اگر یک اتم فسفر جانشین یک اتم سیلیکون شود ( فرآیندی که آلایش nنامیده می شود) یک الکترون آزاد به بلور اهدا می شود و در نتیجه رسانندگی ناحیه آلایش یافته افزایش می یابد.

"دستاورد قابل توجه"

در آن چه David Ferry فیزیکدان ماده چگال دانشگاه ایالتی آریزونا ی امریکا از آن به عنوان یک "دستاورد قابل توجه" یاد می کند، تیمSimmons از نوک یک میکروسکوپ کاوش اسکن برای ایجاد یک کانال در سیلیکون با حذف لایه های اتم های سیلیکون استفاده می کند. سپس این سطح در معرض گاز فسفر قرار می گیرد و به دنبالش اتم های سیلیکون نشانده می شوند. نتیجه، زنجیره ای از اتم های فسفر جاسازی شده در داخل بلور سیلیکون خواهد بود-- عملا یک سیم اتمی. این تیم دریافت که مقاوت ویژه ی این سیم ها تا مقیاس اتمی ثابت است. یعنی مقاومت چنین سیمی با طولش رابطه مستقیم دارد و با سطح مقطعش رابطه معکوس، درست همان گونه که در مورد قانون اهم انتظار می رود.

اگرچه به گفته Simmons ، تکنیک بکاررفته برای ایجاد سیم ها نمی تواند در حال حاضر در فرآیندهای صنعتی بکار رود، Ferry معتقد است که این کار از آن جهت ارزشمند است که نشان می دهد مینیاتورسازی الکترونیک کلاسیکی، می تواند برای چندین سال ادامه یابد. بگفته ی وی:"شرکت هایی همچون Itel مدتی است نگران بوده اند که ادوات ساخت آن ها چنان کوچک باشند که رفتار کوانتوم مکانیکی از خود نشان دهند." طول گیت ترانزیستورها در حدود 22 نانومتر است یعنی در حدود 100 برابر فاصله ی تک اتمهای  بلورسیلیکون. Ferry می افزاید: " نگرانی که وجود دارد این است که این ادوات را تا چه اندازه بیشتر می توان کوچک کرد پیش از آن که اثرات کوانتوم مکانیکی ظاهر شود و این آزمایش حاکی از آن است که هنوز چند نسل جا دارد."

 

سروکار داشتن با تک تک اتم ها

اما گروه  Simmons به الکترونیک متعارف علاقه مند نیست و در عوض روی توسعه کامپیوترهای کوانتومی کار می کند. این تیم امیدوار است از تک اتم های فسفر به صورت بیت های کوانتومی یا همان کیوبیت ها استفاده کند.Simmons توضیح می دهد: " ما در حال ساخت قطعات تک اتمی هستیم و برای این که قادر باشیم با تک اتم ها سروکار داشته باشیم دریافته ایم که لازم است که الکترودها را هم اندازه ی اتم ها بسازیم و این در حقیقت چیزی است که این سیم ها را برایش استفاده می کنیم."

این جاست که Ferry  نه فقط درباره ی رهیافت بلکه به طور کلی در مورد محاسبه کوانتومی تردیدش زیاد می شود. او می گوید: " من یکی از به اصطلاح مخالفین در این مبحث به شمار می آیم." در واقع او حتی می گوید که دوام پدیده ی کلاسیکی در ابعاد اتمی ممکن است استفاده از اتم های فسفر را به عنوان کیوبیت مشکل کند.

با این وجود خانم Simmons خوشبین باقی می ماند. او می گوید: " پنج سال پیش موانع بسیارزیادی برای توسعه کامپیوترهای کوانتومی بر پایه فسفر وجود داشت و ما ذره ذره (بیت به بیت)، بر آنها غلبه کرده ایم. در حال حاضر من حدس می زنم چالش بزرگ برای محاسبه کوانتومی ساخت یک سیستم مقیاس پذیر است. مطمئناً این سیمها برای رسیدن به آن هدف بسیار مفید خواهند بود."

 



تاریخ ارسال پست: دو شنبه 10 بهمن 1390 ساعت: 19:43
برچسب ها : ,,
می پسندم نمی پسندم

مطالب مرتبط

بخش نظرات این مطلب


برای دیدن نظرات بیشتر روی شماره صفحات در زیر کلیک کنید

نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: